Unelmien maaseutukaupungissa on harrastuspaikkoja kaikille!

Kurikka on täydellinen yhdistelmä maaseutua ja kaupunkia, sillä täällä on rauhallista ja turvallista mutta myös poikkeuksellisen hyvät palvelut. Tämä pätee myös harrastusmahdollisuuksiin: Kurikasta löytyy valtavasti mahdollisuuksia liikkua luonnossa sekä paljon rakennettuja harrastuspaikkoja.

Mitä täällä sitten voi harrastaa? Perinteiset pohjalaislajit pesäpallo ja paini eivät suinkaan ole ainoat mahdollisuudet, sillä Kurikasta löytyy takuulla jokaiselle jotain!

Kiinnostaisiko sinua esimerkiksi akrobatia tai voimistelu? Vai kenties moottoriurheilu?  Haluatko liikkua yksin, ryhmässä vai kenties nelijalkaisen ystäväsi kanssa? Paikalliset yhdistykset tarjoavat harrastusmahdollisuuksia lajissa kuin lajissa. Kurikan alueelta on ponnistanut kuntarajojemme ulkopuolelle useampi hiihtolajien, yleisurheilun, tikkaurheilun ja suunnistuksen edustaja. Olisitko sinä seuraava?

Harrastusmahdollisuuksiin voit tutustua harrastushaun kautta

Kaikki liikuntapaikat löydät puolestaan liikuntapaikkahausta


Lapset ja nuoret

Lapset ja nuoret voivat hakea vauhtia ja onnistumisia esimerkiksi Kurikan, Jalasjärven ja Jurvan keskuksiin rakennetuista skeitti- ja skoottipuistoista. Kurikan pump track -radalle mahtuu useampi eri ikäinen pyöräilijä ja potkuttelija. Jalasjärven skeittipuiston temppuilujen ohessa voit piipahtaa myös viereisessä liikennepuistossa polkuautoilemassa. Jurvasta puiston vierestä löytyy puolestaan koko kehon hallintaa haastava aktiviteettipuisto.

Talvella voi viettää aktiivisen päivän Kiuaskallion laskettelukeskuksessa. Laskettelurinteen vierestä löytyy pienemmille pulkkamäki ja isommille liikkujille oivat hiihtoladut.

Moni nuori on innostunut helposta ja koukuttavasta lajista nimeltään frisbeegolf. Kurikan alueelta löytyykin useampi rata Jalasjärven puolelta, Kurikan urheilupuistosta sekä Jurvan Säläisjärveltä.

Tutustu myös:


Aikuiset

Kesällä kannattaa suunnata Kurikan urheilupuistoon. Samalta alueelta löydät lenkkipolut, kuntoportaat sekä ulkokuntosalin. Lisäksi Kyrönjoen varrella olevasta urheilupuistosta löytyy eri lajien, kuten yleisurheilun, jalkapallon, tenniksen, pesäpallon sekä beach volleyn kentät. Aivan urheilupuiston läheisyydessä olevasta torikahvilasta voit vuokrata mm. kanootteja. Urheilupuistossa on siis helppo viihtyä kaikenlaisten liikkujien! Jos ulkokuntosali ei ole juttusi, Kurikasta löytyy myös useampi sisäkuntosali.

Jos kaipaat tukea liikkumisen aloittamiseen tai etsit vielä omaa liikkumismuotoasi, voit ottaa rohkeasti yhteyttä Kurikan liikunnanohjaajiin, jotka mielellään auttavat sinut alkuun. Tukea liikkumisen aloittamiseen tai elintapamuutokseen löydät maksuttomasta liikuntaneuvonnasta tai elintapaohjauksesta.

Tutustu myös:


Seniorit

Yli 65-vuotiaat kurikkalaiset saavat Kurikan kaupungilta tsemppiä ja tukea lihaskuntoharjoitteluun: Seniorikortilla pääsee edullisesti kuntosalille, uimaan sekä osallistumaan kaupungin ohjaamiin jumppiin. Yli 65-vuotiaiden liikuntapalvelusetelillä on puolestaan mahdollisuus osallistua maksuttomasti ohjattuun ja tavoitteelliseen voimaharjoitteluun, jota paikalliset yritykset tarjoavat.

Uimahalleissa on käytössä virtuaalinen jumppaohjelma Hydrohex, josta voi etsiä itselleen sopivan tasoisia ja mittaisia vesijumppaharjoitteita. Tabletin kautta tuleva ohjeistusvideo tsemppaa monipuoliseen harjoitteluun. Lisäksi liikuntatoimen jumpparyhmät pyörivät ympärivuoden ja houkuttelevat kohottamaan omaa kuntoa. Sisäuimapaikkojen lisäksi Kurikasta löytyy useampi paikka talvella pulahtaa avantoon. Avantopaikat löydät kaupungin nettisivuilta harrastushausta.

Tutustu myös:

Seuraa liikuntatoimea sosiaalisessa mediassa:

Liikuntatoimi Facebookissa

Liikuntatoimi Instagramissa