Kulttuuri on Kurikan kulmakivi

Kurikasta löytyy mielekästä kulttuuritarjontaa varmasti juuri sinulle: olitpa sitten musiikin, kuvataiteen tai vaikkapa teatteritaiteen ystävä, löytyy täältä mielekästä tekemistä ja ohjelmaa vapaa-ajan viettoon näyttelyiden, tapahtumien ja muun kulttuuriohjelman tai harrastusten parista.

Harrastajateatterit

Teatteritoiminta elää ja hengittää elinvoimaisesti ympäri Kurikkaa. Kurikan ja Jurvan harrastajateatterit sekä Jalasjärven kylien viisi kesäteatteria pyörittävät näytelmiä sulavassa aikataulutuksessa.

Teattereihin voit tutustua VisitKurikka-sivulla.

Taideopetus

Kansalaisopisto sekä musiikkiopisto tarjoavat taidesisältöisiä kursseja omien lukujärjestystensä mukaisesti.

Lue lisää kansalaisopistosta ja musiikkiopistosta

Elokuvateatterit

Kurikan Kino ja Jalasjärven Kino tarjoavat elokuvanäytöksiä omissa elokuvateattereissaan. Jurvan puolelle elokuvatarjontaa ovat tuoneet pop up -elokuvateatterikokeilut.

Elokuvateatterit löydät täältä.

Kurikan Kino

Musiikkiryhmät

Kurikan ja Jalasjärven soittokunnat, Jalas Chamber ja erimuotoiset kuoro- ja lauluryhmät ympäri Kurikkaa tarjoavat musiikkielämyksiä ja harrastusmahdollisuuden toiminnasta kiinnostuneille musiikin taitajille.

Lue lisää Kurikan soittokunnasta, Jalasjärven soittokunnasta ja Jalas Chamberista.

Jalas Chamber

Taideliikunta

Eira Nevanpään Taideliikuntakoulu ja Kurikan Ryhdin cheerleader-toiminta tarjoavat laadukasta taideliikuntaopetusta omissa toimintaryhmissään.

Kyläseurat

Aktiiviset kylä- ja nuorisoseurat sekä –yhdistykset tarjoavat ympärivuoden niin vakiintunutta kuin kertaluontoistakin kulttuuritoimintaa. Kökkähenki ja yhteisöllisyys kruunaavat näitä tapahtumia vuodesta toiseen.

Tutustu Kurikan aktiivisiin kyliin täältä.

Muu yhdistys- ja seuratoiminta

Kurikkaan kuuluu äärimmäisen vahva ja aktiivinen kolmas sektori, jonka kulttuuritoimijat tarjoavat kulttuuritoimintaa yhdistys- ja seuramuodossa. Musiikkiyhtyeet, perinnejärjestöt ja vahvasti keskenään verkostoituneet seurat järjestävät ja tuottavat kulttuuritarjontaa yhteistyössä ja erikseen ympäri vuoden.


Tutustu Kurikan harrastusmahdollisuuksiin harrastushaun kautta:

Siirry harrastushakuun

Suunnitteletko matkaa Kurikkaan?

Tutustu kulttuurinähtävyyksiin VisitKurikka-verkkosivuilla.

Siirry VisitKurikka-sivulle