Hirvijärvi

Hirvijärven kylä on saanut nimensä sen länsipuolella sijaitsevasta Hirvijärvestä, joka on laajasti tunnettu lintuvesi. Hirvijärveen laskee kylämme läpi virtaava Hirvijoki. Maastoltaan kylämme on kumpuilevaa ja asutus onkin keskittynyt pääosin korkeimmille paikoille pieniksi kyläryhmiksi.

Viljavat peltoaukeat kuuluvat olennaisesti kylämme maisemaan. Kuten muuallakin Jalasjärvellä myös Hirvijärvellä maatalous on monen talouden pääelinkeino. Asuminen ja eläminen täällä on rauhallista ja luonnonläheistä. Keskustan palveluihin on matkaa keskimäärin alle kymmenen kilometriä. Kylässämme toimii 60 oppilaan koulu, jossa lapset saavat yksilöllistä opetusta.

Kylässämme risteilevät lukuisat pikkutiet, jotka tarjoavat erinomaiset mahdollisuudet lenkkeilyyn ja kesäisiin pyöräretkiin. Hirvijärvi vetää puoleensa lintuharrastajat etenkin kevään ja syksyn muuttoaikoina, jolloin järvi on tuhansien lintujen levähdyspaikka. Koulumme ympäristössä kiemurtelee pururata niin lasten kuin aikuistenkin käytettäväksi. Koulun yhteydessä olevalla 9-väyläisellä frisbeegolf-radalla taitojaan pääsevät testaamaan niin aloittelijat kuin kokeneemmatkin konkarit. Lisäksi koululla järjestetään erilaisia kerhoja ja jumppatunteja.

Hirvijärvellä sijaitsee myös motorcross-rata. Heittolan tasokas motocross-rata on suosittu lajin harrastajien keskuudessa. Radan toiminnasta ja hoidosta vastaa Jalasjärven moottorikerho Jamoke.