Tervetuloa töihin Kurikan varhaiskasvatukseen!

Meillä kaiken tekemisen pohjana on positiivinen pedagogiikka

”Kun huomaa hyvän, se vahvistaa lapsen kasvupolkua”, tiivistää Kurikan kaupungin varhaiskasvatuspäällikkö Outi Koskenvalta. Positiivinen pedagogiikka näkyy Kurikan kaupungin varhaiskasvatuksessa uusina työtapoina ja lapsien aitona kuunteluna. Lue koko juttu linkistä!

Kurikan varhaiskasvatuksessa toimitaan tiimeissä ja kehitetään aktiivisesti. Meneillään ovat mm. ”Liikkuva varhaiskasvatus” -hanke, ja Kielisuihkutus-hanke.

”Teemme joka päivä töitä ihanien kurikkalaisten lasten ja mukavien huoltajien kanssa”, toteaa varhaiskasvatuspäällikkö Koskenvalta.

Lue varhaiskasvatuspäällikkö Outi Koskenvallan haastattelu KurikkaNyt-verkkolehdestä

Haluatko käydä kurkistamassa, miltä näyttää varhaiskasvatuksen arki?

Miltä näyttävät talviset Metsämörri-retket Jyrän päiväkodissa tai kielisuihkutus Luovan päiväkodissa? Miten sujuu kasvimaan hoito Jurvan perhepäivähoitajan luona? Pääset kurkistamaan Kurikan varhaiskasvatuksen arkeen videoilla, jotka löytyvät linkin takaa!

Tutustu Kurikan varhaiskasvatuksen arkeen videoiden muodossa

Tutustu työkavereihisi

Terhi Hautaluoma, vt. varhaiskasvatuksen erityisopettaja

Missä työskentelet?
Tällä hetkellä työalueeseen kuuluu 4 päiväkotia ja osittain perhepäivähoitoa. Päiväkodit ovat Miedon, Nummen, Luovan ja Jokipiin päiväkodit. 

Mikä oli parasta eilisessä työpäivässäsi?
Parasta eilisessä työpäivässä oli työkavereiden kohtaaminen ja lasten kanssa leikkiminen, juttelu ja halaukset.

Mitä kivaa odotat seuraavalta työviikolta?
Seuraavalta työviikolta odotan sitä, että saan paneutua eskarin ja koulun väliseen nivelvaihetyöhön ja keskustella osaavan ja innostavan tiimini kanssa työhön liittyvistä asioita.

Mitä haluaisit sanoa tulevalle työkaverille?
Kurikan varhaiskasvatus on kuin se vierivä kivi, joka ei sammaloidu. Yhteistyötyö on kehittämismyönteistä ja kaiken fokuksessa on todellakin lapsi: lapsen hyvinvointi ja oppiminen. Olen itse saanut tehdä montaa erilaista tehtävää eri yksiköissä ja sanoisin, että Kurikan varhaiskasvatuksessa työtä tehdään tiiminä yhteistä tavoitetta kohti: Onnellinen ja leikin iloa täynnä oleva lapsuus Kurikassa.

Tarja Suvisalmi, päiväkodin johtaja

Missä työskentelet?
Vastuullani ovat Jyrän ja Nummen päiväkodit, avoin päiväkoti SoPeVa sekä muu avoin varhaiskasvatus.

Mikä oli parasta eilisessä työpäivässäsi?
Erityisesti lämpimät kohtaamiset lasten, huoltajien sekä kasvattajien kanssa. Kurikan varhaiskasvatuksessa työskentelee huipputyyppejä, jotka heittäytyvät mukaan lasten kanssa puuhailuun kokonaisvaltaisesti. On ilo ja etuoikeus tehdä töitä tämän porukan kanssa. Hyvän huomaaminen, ilo,  yhteisöllisyys, lapsen osallisuus & oman kädenjäljen näkyminen ja henkilöstön osaaminen, ovat esimerkiksi asioita, jotka läikähtelevät sydämessä joka päivä.

Ps. Eilen nostin erityisesti hattua henkilöstölle monien kymmenien luistimien ja monojen pukemisesta lapsille. Ilo oli katsella pienten ihmisten innokkuutta, sisua ja riemua ladulla ja jäällä.

Mitä kivaa odotat seuraavalta työviikolta?
Meillä on Kurikassa mahtava varhaiskasvatuksen esihenkilötiimi, joka kokoontuu säännöllisesti ja pääsenkin ensi viikolla taas tapaamaan tätä tärkeää ryhmää. Meidän kaupungissamme varhaiskasvatus tekee myös tiivistä yhteistyötä muiden, perheiden kanssa työskentelevien tahojen kanssa ja tämän tiimoilta on luvassa useampikin mielenkiintoinen monialainen kokoontuminen.

Kalenterissani on myös esimerkiksi SoPeVan 10v synttärijuhlien ideointia sekä uuden päiväkodin rakentamiseen liittyvää suunnittelua. Antoisaa, monipuolista varhaiskasvatuksen arkea.

Mitä haluaisit sanoa tulevalle työkaverille?
Olipa mukavaa saada Sinut työkaveriksi <3 Kurikan kaupungin varhaiskasvatuksessa on hyvä olla töissä.

 

Varhaiskasvatus pähkinänkuoressa

  • 12 päiväkotia
  • 70 varhaiskasvatuksen lastenhoitajaa
  • 53 varhaiskasvatuksen opettajaa
  • 175 henkilöä varhaiskasvatuksessa yhteensä

Kurikan varhaiskasvatussuunnitelma

Varhaiskasvatus Kurikan kaupungin verkkosivuilla